7. Moet ik toestemming vragen om de PG-SGA© en/of Pt-Global app/webtool© te kunnen gebruiken in onderzoek?

7. Moet ik toestemming vragen om de PG-SGA© en/of Pt-Global app/webtool© te kunnen gebruiken in onderzoek?

Ja. De PG-SGA© en haar subonderdelen, nl. de PG-SGA Short Form© (PG-SGA SF, Vak 1 t/m 4) en de Pt-Global app/webtool© zijn auteursrechtelijk beschermd en geregistreerde instrumenten. Voorafgaand aan alle gebruik buiten die in de directe patiëntenzorg is toestemming nodig van Faith Ottery, MD, PhD.

Indien u de PG-SGA©, PG-SGA SF© of Pt-Global app/webtool© wilt gebruiken in onderzoek, dient het online aanvraagformulier te worden ingevuld en geretourneerd naar Dr. Ottery.

Toestemming wordt verleend als een eenmalig gebruik voor het opgegeven project of publicatie. In het algemeen zal de toestemming voor een dergelijk gebruik niet worden geweigerd, behalve onder bijzondere omstandigheden en de reden voor een dergelijke inhouding zal worden verklaard door Dr. Ottery. Het doel van het vereisen van dit formulier is om gegevens over het gebruik van de PG-SGA© te beheren. Eventuele vragen kunnen worden gericht aan Dr. Ottery.

NB Bij publicatie van de resultaten is het belangrijk om de PG-SGA© te gebruiken als trefwoord, zodat een volledige bibliografie van relevante artikelen beschikbaar is voor onderzoekers en professionals.